Ostao bez rekorda
140

Ðoković zaplakao nakon poraza u finalu US Opena: Dodirnuli ste mi dušu

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković izgubio je sinoć u finalu US Opena od Rusa Daniila Medvedeva, a nakon meča nije skrivao koliko mu je bilo teško što nije uspio osvojiti kalendarski slem i 21. Grand Slam titulu.
"Iako nisam dobio meč, srce mi je ispunjeno srećom. Najsretniji sam čovjek na svijetu jer ste učinili da se osjećam posebno. Razmišljao sam o oba scenarija, šta bih rekao u obje opcije. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osjećao ovako u New Yorku. Hvala za podršku. Vidjet ćemo se brzo opet", rekao je Ðoković kroz suze i dobio ovacije s tribina.

Prvi igrač svijeta je potom čestitao Medvedevu na fantastičnom turniru i pobjedi.

"Ukoliko je neko zaslužio Grand Slam titulu, to si ti. Čestitke tebi i tvom timu, jedan si od najboljih ljudi na turniru. Vjerujem da te očekuje sjajna karijera i još Grand Slam titula", rekao je Ðoković.

Podsjetimo, ruski teniser je sinoć neočekivano lako stigao do pobjede u tri seta, 6:4, 6:4, 6:4 i to nakon samo 136 minuta igre.

Novak nije izdržao ogroman pritisak, što se osjetilo u njegovoj igri pa tako nije uspio ponoviti uspjeh Roda Lavera na koji se čekalo 52 godine.

Inače, Medvedev se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena te je tako došao do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.