ATP Halle
0

Đoković u polufinalu

Totalsport
Srbin Novak Đoković, prvi favorit ATP turnira u Halleu na travi, pobijedio je u četvrtfinalu Austrijanca Jürgena Melzera 6-1, 6-4 nakon 66 minuta igre.

Bio je to susret jedine dvojice nositelja u turniru koji su dočekali četvrtfinale, Đoković je drugi, a Melzer sedmi. Nakon što je u osmini finala spasio pet peč lopti protiv Francuza Florenta Serre, četvrti teniser svijeta je protiv Melzera zaigrao puno bolje. U prvom setu i nije bilo prave borbe, u drugom je Melzer nadoknadio break zaostatka i poveo sa 4-3, ali je posljednja tri gema u meču osvojio Đoković.

Protivnik Đokoviću u polufinalu bit će belgijski kvalifikant Olivier Rochus, prije četiri godine 24. tenisač, a trenutno tek 136. Mlađi brat Rochus u Halleu podsjeća na svoje najbolje dane karijere, u četvrtfinalu je eliminirao Nijemca Benjamina Beckera 6-7(4), 6-3, 6-3. Iako je Becker zabio 17 asova, Rochus tek dva, Belgijac jednome od pet njemačkih tenisača koji su stigli do četvrtfinala nije dopustio niti jednu break loptu u meču.

U gornjem dijelu ždrijeba u petak su igrali isključivo Nijemci. Prošlogodišnji finalist Phillip Kohlschreiber pobijedio je Andreasa Becka 3-6, 6-3, 6-3, dok je Tommy Haas odličnu formu potvrdio pobjedom protiv Mische Zvereva 7-6(5), 6-2. Zanimljivo da su Kohlschreiber i Haas svoj jedini dosadašnji susret odigrali baš u Halleu, prošle godine u osmini finala, kada je Kohlschreiber dobio tie-break trećeg seta.

ATP Halle, četvrtfinale:

Kohlschreiber – Beck 3-6, 6-3, 6-3

Haas – Zverev 7-6(5), 6-2

O. Rochus – Becker 6-7(4), 6-3, 6-3

Đoković (2) – Melzer 6-1, 6-4