Turnir u Montrealu
0

Đoković se iz TV studija vraća na teniske terene

Sarajevo-x.com
Novak Đoković
Novak Đoković
Iz američkih TV studija, gdje je gostovao u zanimljivim emisijama, srbijanski teniser Novak Đoković ovog ponedjeljka vraća se na teniske terene u okviru Montreal Mastersa.

Novi svjetski broj jedan i dalje proslavlja osvajanje prestižnog turnira Wimbledon, kada je Rafaela Nadala potisnuo na drugo mjesto ATP liste, a Rogera Federera ostavio na trećoj poziciji.

Đoković se pokazao i kao prirodno talentovani zabavljač kada je u emisiji Tonight Show sa Jayom Lenoom zaigrao kolo, a kasnije je gostovao i u emisiji Conana O'Briena, prije nego što je iz Los Angelesa, gdje je trenirao, odletio za Kanadu na turnir.

Novak je 2007. osvojio turnir u Montrealu, a ove godine na stadionu Uniprix na Rogers Cupu u njegovo ime će biti upriličena specijalna ceremonija. Planirana je za ovaj ponedjeljak, 8. august, u 17:30 sati po tamošnjem vremenu.

"Oduševljeni smo što će Novak ovdje u Montrealu proslaviti svoje prvo mjesto. Ovo je pravo mjesto za to jer je upravo ovdje prvi put pokazao svoj sjajni talenat cijelom svijetu kada je 2007. pobijedio tri tada vodeća igrača svijeta, Andyja Roddicka, Rafaela Nadala i Rogera Federera. Njegovi odlični rezultati ove godine su ga pozicionirali među naše sportske velikane", poručili su organizatori Rogers Cupa.

Đoković je u toku ove godine odnio pobjedu u 48 od 49 odigranih mečeva.