Wimbledon
0

Đoković prvi polufinalist

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Treći teniser svijeta, Srbin Novak Đoković, bez ikakvih problema pobijedio je Tajvanca Yen-Hsun Lua 6-3, 6-2, 6-2 u četvrtfinalu Wimbledona. Đoković je prvi izborio polufinale.

Đoković je posao obavio za jedan sat i 49 minuta igre, a tokom cijelog meča ispustio je samo 12 poena u 13 servis-gemova. Svom suparniku, s kojim se susreo prvi puta u karijeri, nije dopustio niti jednu break-loptu. Đoković je odlično reternirao i dobio je većinu poena s osnovne crte.

Lu, 82. igrač na svjetskoj ATP listi, igrao je svoje prvo četvrtfinale na nekom Grand Slam turniru u karijeri. Štaviše, prije Wimbledona nikad nije bio niti u osmini finala, samo jednom u 3. kolu, lani na Australian Openu.

Đoković je, pak, izborio svoj drugi polufinale Wimbledona. Prije tri godine je predao polufinale Špancu Rafaelu Nadalu sredinom trećeg seta.

"Tada me je slomilo što sam u tri dana igrao teška, dugačka meča, ali ovoga puta turnir ide po planu, a ja se fizički osjećam dobro i spremno. Mogu li do kraja? Vjerujem da mogu, ali nikada ne znate na koju ćete se nogu ustati na dan sljedećg meča", izjavio je Đoković u TV intervjuu odmah nakon meča.

Za finale će Đoković igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomaša Berdycha.

Wimbledon, teniseri, četvrtfinale:

Đoković (3) – Lu 6-3, 6-2, 6-2