ATP Cincinnati
0

Đoković predao finale Murrayju

Totalsport
Andy Murray (foto: AFP)
Andy Murray (foto: AFP)
Britanac Andy Murray pobjednik je ATP turnira iz Masters Serije 1000 u Cincinnatiju nakon što mu je pri vodstvu 6-4, 3-0 Novak Đoković predao susret.

Od samog početka finalnog dvoboja bilo je jasno da svjetski broj jedan Novak Đoković ne igra na svom prepoznatljivom nivou. U prilog tome govori čak 28 neprisiljenih grešaka, te dosta slabiji prvi servis.

Britanac je djelovao jako dobro realiziravši dvije od četiri prilike za preokret u 1. setu, dok je Đoković uspio jednom oduzeti servis Murrayu u toj dionici igre. Na kraju prvog seta Đoković je zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema s desnim ramenom, ali je nastavio duel.

No, već na startu drugog seta dvostruki obrat i vodstvo od 3-0 za Murraya primorali su Đokovića da prizna poraz i ostane bez šestog naslova na turnirima iz Masters serije zaredom doživivši tek drugi poraz u 59 mečeva ove godine.

Prije tri godine u finalu ovog turnira također su igrali Đoković i Murray i također je slavio Britanac kojem je ovo četvrta pobjeda iz 10 dvoboja sa srpskim teniserom.

ATP Cincinnati, finale:

Murray (4) – Đoković (1) 6-4, 3-0, predaja Đoković