Finale Wimbledona
0

Đoković: Ovo je ostvarenje dječačkih snova

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
U nedjelju će veliko finale Wimbledona odigrati dva najbolja svjetska tenisera, Novak Đoković i Rafael Nadal. Novost je ta da će srpski igrač na centralni teren All England Cluba izaći kao najbolji na svijetu (neslužbeno do ponedjeljka).

Donijela mu je to polufinalna pobjeda protiv Francuza Tsonge u četiri seta, te je nakon dugog niza godina postao prvi igrač na broju 1, a da nisu u pitanju Roger Federer i Rafael Nadal.

"Njih dvojica su bili toliko dobri zadnjih godina i nisu nikome pružali šansu za ovo. Ja sam osobno morao igrati sedam mjeseci briljantan tenis i izgubiti samo jednom da dođem na sam vrh. Ponosan sam, naravno", rekao je Đoković prije nedjeljnog finala.

No, dok Federer ima 16, a Nadal 10 Grand Slam naslova Đoković ih trenutno ima "samo" dva (dva Australian Opena). Nova šansa mu je - ova nedjelja.

"Bez obzira što sam Nadala ove godine dobio u četiri finala, ovo je novi, poseban meč. Mogu samo reći da je ulazak u finale ostvarenje dječačkih snova koje sam imao. Kao mali dječak sam maštao da ću jednu nedjelju, drugu nedjelju turnira, boraviti na centralnom terenu", završio je Đoković.