Davis Cup
0

Đoković izjednačio na 2-2

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kulminacija je u finalu Davis Cupa dosegla vrhunac. O novom pobjedniku ovog uglednog takmičenja će odlučivati peti meč ogleda Srbije i Francuske.

Prvog dana, u petak, Novak Đoković je izjednačio rezultat na 1-1, a u nedjelju je novim pojedinačnim uspjehom poravnao na 2-2. Donijela je Srbiji izjednačenje pobjeda trećeg igrača svijeta protiv Gaëla Monfilsa 6-2, 6-2, 6-4.

Možda se očekivao žešći otpor najboljeg francuskog tenisača, no u užarenoj atmosferi beogradske Arene Monfils nije imao nikakve šanse. Prvi razlog za to je, jasno, inspirirani Đoković koji je odigrao meč s minimalnim brojem pogrešaka.

Meč je trajao dva sata i 14 minuta, a prava borba se mogla vidjeti samo u trećem setu. U prve dvije dionice je Monfils uzimao tek po dva gema. U trećem je setu, pak, prvi do breaka došao Monfils. Kod 3-3 je prvi put u meču slomio Đokovića, a iskoristio je drugu break-priliku sjajnom forhend paralelom. No, odlično odigran gem nije Monfilsu dao krila. Do kraja meča je izgubio tri gema zaredom (dva puta vlastiti servis) i Srbija je mogla proslaviti izjednačenje.

Đoković je kontrolirao meč od samog početka, osvojio je čak 33 poena više (94-61), a imao je i 15 break prilika od kojih je iskoristio sedam.

U zadnjem meču bi nominalno trebali zaigrati Janko Tipsarević s jedne, te Gilles Simon s druge strane, no još postoji šansa da izbornici postave Viktora Troickoga, odnosno, Michaela Llodru.

Davis Cup, finale:

Srbija - Francuska 2-2

Đoković - Monfils 6-2, 6-2, 6-4