ATP Paris
0

Đoković deklasirao Nadala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji srpski i treći svjetski teniser Novak Đoković briljantnom je igrom svladao Španca Rafaela Nadala 6-2, 6-3 u prvom polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu.

Đokoviću je u ovom meču praktički sve polazilo za rukom, imao je impresivnu dominaciju s osnovne crte i gotovo uvijek potez više od Nadala – ali u pozitivnom smislu. Osvojio je Đoković čak 22 poena više od svog rivala s kojim je igrao već 20. puta u karijeri, te ga uspio pobijediti šesti put. I svih pet prethodnih pobjeda ostvario je na tvrdoj podlozi, na kojoj ukupno ima 6-3 protiv Nadala. No, Španac je dobio svih devet okršaja na zemlji, a dva puta je bio bolji i na travi...

Ključno razdoblje meča bilo je nakon rezultata 2-2 u prvom setu. Đoković je osvojio sedam gemova u nizu, odjurio na prednost 6-2, 3-0 koja je bila nedostižna za ljevorukog Španjolca koji nije imao niti jednu break loptu u meču. Đoković ih je imao tri, što mu je bilo dovoljno za – tri breaka...

Srpski teniser izborio je svoj 27. finale u karijeri, a već deseti ove godine. Ovo mu je bila 75. pobjeda u sezoni (18 poraza), po čemu je rekorder. Đoković je ove godine osvajao naslove u Dubaiju, Beogradu, Pekingu i Baselu. No, izgubio je sva četiri dosadašnja finala na turnirima iz kategorije ATP Masters 1.000 ove godine. U Miamiju ga je zaustavio Andy Murray, u Monte Carlu i Rimu Rafael Nadal, a u Cincinnatiju Roger Federer..

Ovoga puta, Đoković će za suparnika imati tenisera koji ne pripada krugu četvorice najboljih na svijetu. Drugi polufinale odigrat će Čeh Radek Štepanek i Francuz Gael Monfils.

ATP Pariz, polufinale:

Đoković (3) – Nadal (2) 6-2, 6-3