Nadal pun pohvala za kolegu
0

"Đoković će uskoro biti prvi igrač svijeta"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal priznao je nakon nedjeljnog finala Miamija da će ga ove godine nepobjedivi Srbin Novak Đoković uskoro prestići na prvom mjestu ATP-ove liste.

Đoković je na Masters 1000 turniru u Miamiju došao do svog četvrtog naslova ove godine, uključujući i onaj na Australian Openu, a omjer pobjeda i poraza ove godine je poboljšao na 24-0. Na novoj ATP listi, objavljenoj u ponedjeljak, približio se Nadalu na 3170 bodova razlike, što i nije tako puno kad se uzme u obzir da Španac u sljedeća dva mjeseca na zemljanim turnirima brani 5000 bodova.

"Mislim da će Đoković biti broj jedan. Ne mogu reći da je moj cilj biti prvi na svijetu. Moj je cilj prvenstveno biti konkurentan na svakom turniru. Ako to ispunim, imat ću šansu biti prvi igrač svijeta", objasnio je Nadal koji je od Đokovića izgubio finala u Indian Wellsu i Miamiju.

"Novak je osvojio dva turnira zaredom, dva velika turnira, a uz to je na početku godine uzeo i Grand Slam. Sasvim je normalno da će biti prvi za mjesec dana, mjesec i po ili dva mjeseca. Ovisit će to i o mojim rezultatima na zemlji."