Nakon poraza u Cincinnatiju
0

Đoković: Bit ću spreman za US Open

Totalsport
Novak Đoković
Novak Đoković
Nakon što je zbog bolova u desnom ramenu predao finalni dvoboj na ATP turniru iz Masters Serije 1000 u Cincinnatiju, Novak Đoković ipak vjeruje u brz oporavak.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković bio je prisiljen predati finale u Cincinnatiju Britancu Andyju Murrayu zbog prejakih bolova u desnom ramenu s kojima se bori već 10-tak dana. Odmah nakon predaje počela je jaka kiša i mnogi smatraju da je Đoković pogriješio što nije malo pričekao s predajom susreta.

"Mogao sam odigrati još par izmjena i što onda. Bio sam u stanju u kakvom je bilo nemoguće očekivati da bi savladao igrača poput Murraya. Strašno sam iscrpljen zbog stalnog igranja, Montreal prošle sedmice i sada Cincinatti su me umorili, ali to nije razlog odustajanja već isključivo bol u desnom ramenu, pa ja više uopće nisam mogao servirati", izjavio je Đoković nakon meča.

Odmah po njegovom odustanku u finalu svoju zabrinutost su izrazili i organizatori posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena koji počinje za devet dana, no Novak je optimističan.

"Ima dosta vremena i uvjeren sam da ću biti potpuno spreman za početak US Opena", smatra Đoković.