Tenis
0

OI, tenis: Braća Bryan protiv Llodre i Tsonge za zlato

Totalsport
Braća Bryan
Braća Bryan
Američki 34-godišnji blizanci, Bob i Mike Bryan, prvi nositelji igre parova na olimpijskom teniskom turniru koji se igra u Wimbledonu, pobijedili su u polufinalu Francuze Juliena Benneteua i Richarda Gasqueta 6-4, 6-4...

Braća Bryan zajedno su osvojili 11 naslova u parovima na Grand Slam turnirima. Prije četiri godine osvojili su bronzu u Pekingu, a sada će se boriti za olimpijsko zlato.

"Sjajan je to osjećaj. Kao klinci smo gledali kako košarkaški Dream team osvaja zlato u Barceloni, a sjećamo se i koliko su zlatne medalje značile trkaču Michaelu Johnsonu. Svaki sportski zaljubljenik na svijetu zna šta znači olimpijska medalja, ali ne mora nužno znati što znači naslov pobjednika Wimbledona", objasnio je značaj ovog uspjeha Bob Bryan.

Za finale će braća Bryan igrati protiv još jedne francuske kombinacije, Michaela Llodre i Jo-Wilfrieda Tsonge, koji su u drugom maratonskom polufinalu pobijedili Špance Davida Ferrera i Feliciana Lopeza 6-3, 4-6, 18-16. Samo treći set trajao je 142 minute. Francuski teniseri spasili su četiri meč-lopte. 

OI, tenis, muški parovi, polufinale:

Bryan / B. Bryan (1) – Benneteau / Gasquet 6-4, 6-4 Llodra / Tsonga – Ferrer / Lopez 6-3, 4-6, 18-16