Tenis
19

Odlične partije mlade bh. teniserke Dee Herdželaš na turniru u Moskvi

Klix.ba
Naša najbolja teniserka Dea Herdželaš (WTA 441) bilježi odlične rezultate na turniru u Moskvi koji se igra za nagradni fond od 25.000 američkih dolara.

Dea je slavila u prva dva kola, i to tako što je pobijedila dvije ponajbolje juniorke svijeta. U prvom kolu je sa 4-6 7-6(6) 7-5 savladala 11. juniorku svijeta Anu Blinkovu, dok je danas savladala 4. juniorku svijeta i nedavnu finalisticu juniorskog Roland Garrosa Anu Kalinskayu i to opet u tri seta 6-4 6-7(4) 6-2.

Ovaj rezultat dobija na značaju kada znamo da je Dea tek prije pola godine napustila juniorski tenis napunivši 18 godina, te da je već u svojoj prvoj godini profesionalnog tenisa ušla među najboljih 500 igračica svijeta. Dvjema Ruskinjama koje je Dea savladala teniski stručnjaci predviđaju blistavu teniska karijera, a istom se nadamo i za našu Deu.

Sljedeća protivnica naše teniserke u Moskvi je još jedna ruskinja Valentina Ivakhnenko, 322. igračica na WTA listi, a najbolji renking joj je 217. mjesto iz 2013. godine.

U kratkoj izjavi za Klix.ba Dea je navela: "Odigrala sam dva jaka meča. Obje igračice koje sam dobila su među najboljim juniorkama svijeta i zbog toga mi ove pobjede mnogo znače i potvrđuju mi da mi se dosadašnji rad polako isplaćuje. Tereni u Moskvi su dobri, ali ovih dana su tropske temperature ovdje tako da nije lagano igrati, pogotovo kada me stalno odvode u treći set. Trenutno se odmaram za sutrašnji meč protiv protivnice koja je kvalitetna i malo iskusnija od mene, ali moje je da dam svoj maksimum, a onda je sve moguće".