Tenis
0

Od šest Britanaca na Australian Openu ostao samo Andy Murray

Totalsport
Andy Murray (Foto: AFP)
Andy Murray (Foto: AFP)
Petero britanskih predstavnika oprostilo se od Australian Opena već prvoga dana natjecanja u Melbourneu na prvom Grand Slam turniru sezone.

Od natjecanja su se oprostili Heather Watson, Anne Keothavong, Elena Baltacha, Laura Robson i James Ward. Nitko od njih nije osvojio niti set!

James Ward, 24-godišnji teniser iz Londona, prošao je kvalifikacije u Melbourneu, ali je u 1. kolu glavnog ždrijeba izgubio od Slovenca Blaža Kavčića 6-4, 6-3, 6-4.

"Bilo je teško zbog vjetra, ali obojicu su bili isti uvjeti. Razočaran sam jer je ovo bila dobra šansa za prolaz", komentirao je Ward.

Heather Watson je protiv 3. nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, osvojila prvi gem u meču, imala je break-loptu za 2-0, samo da bi nakon toga izgubila 12 gemova u nizu.

"Ovo je iskustvo više. Neće me ovakav poraz previše uzrujati. Pokušala sam odigrati najbolje što mogu. Nije išlo", rekla je 19-godišnja Watson.

Puno bolje nije prošla niti Laura Robson, koja će 21. januara napuniti 18 godina. Izgubila je sa 6-2, 6-0 od Jelene Janković.

Dok su porazi mladih britanskih teniserka i bili očekivani, možda ne tako uvjerljivi, podbacila je Elena Baltacha, 54. igračica svijeta i najbolja Britanka, koju je sa 6-2, 6-4 pobijedila 107. teniserka svjetskog poretka, Francuskinja Stephanie Foretz Gacon.

Anne Keothavong, koja se u zadnjih 48 sati uoči meča mučila zbog trovanja hranom, predala je meč nakon što je izgubila prvi set sa 6-0 od Mone Barthel.

Britanci nikada od 1992. godine nisu imali tako brojnu koloniju na nekom Grand Slam turniru izuzev Wimbledona. No, već nakon ponedjeljka je knjiga njihovog tenisa spala na jedno slovo. Od potpunog kraja ih mora spašavati Andy Muray, koji će u 1. kolu igrati protiv Aerikanca Ryana Harrisona.