Tenis
0

Ocu Bernarda Tomica zabranjen ulaz na Roland Garros

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Organizatori French Opena zabranili su Johnu Tomicu, ocu i treneru australijskog tenisera Bernarda, ulaz na Roland Garros, čak i u svojstvu gledatelja s plaćenom ulaznicom.

Bernard Tomic svoj će dvoboj 1. kola na French Openu protiv Rumuna Victora Hanescua odigrati u utorak, a njegov otac John taj susret neće moći gledati uživo. Čak i kada bi pokušao ući na tribine s plaćenom ulaznicom, redari na ulazima dobili su striktne upute da ga ne smiju pustiti.

John Tomic je uoči ATP Masters 1000 turnira u Madridu fizički napao Bernardovog trening-partnera Thomasa Droueta, zbog čeka će u oktobru ove godine pred sudom u Madridu morati ogovarati za optužbu nanošenja tjelesnih povreda.

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) mu je izreklo suspenziju do daljnjega sve do završetka istrage o tom incidentu. To znači da se Johnu Tomicu ne smije izdati akreditacija za bilo koji ATP turnir.

Grand Slam turniri ne održavaju se pod okriljem ATP-a, već Međunarodne teniske federacije (ITF).

"Organizacijski odbor Roland Garrosa odlučio je zbog izbjegavanja bilo kakvih mogućih nevolja zabraniti pristup Bernardovom ocu. O tome smo prije nekoliko dana izvijestili Bernadra, njegovog agenta i ATP", stoji u obrazloženju Francuskog teniskog saveza.