Preduga pauza
513

Novi incident u Cincinnatiju: Zverev bjesnio zbog Tsitsipasa i odlaska u toalet

N. K.
Nakon što je u prvom polufinalu Mastersa u Cincinnatiju Danil Medvedev poludio na organizatore kada se sudario s kamerom na terenu, skandal je izbio i u drugom gdje je Alexander Zverev optužio Stefanosa Tsitsipasa da vara prilikom odlaska u toalet.

Naime, Tsitsipas je na kraju prvog seta (kojeg je izgubio sa 6:4) odlučio otići u toalet i napraviti pauzu koja je trajala duže od čak osam minuta, a Zvereva je najviše razbjesnilo to što je Grk sa cijelom torbom napustio teren.

"Sve svoje stvari uzima i zove oca s mobilnog telefona iz toaleta. To se već dogodilo u Parizu i dešavat će se na svim turnirima na kojima igra", govorio je Zverev sudiji.

[TWITTER]1429225187560538127[/TWITTER]

Iako ga je sudija uvjeravao da je neko sigurno pored Tsitsipasa, Zverev u to nije želio vjerovati.

"U toaletu je, neće niko s njim ući u toalet", rekao je Zverev navodeći na moguće kršenje pravila budući da igračima nije dozvoljeno komuniciranje s trenerima.

Navijači su potom izviždali Tsitsipasa koji je osvojio drugi set rezultatom 6:3, ali je Zverev tie-breaku odlučujućeg trećeg seta slavio sa 7:4 pa će igrati u finalu protiv Rusa Andreja Rubljova.