Bogatstvo za Hrvata
40

Novak ga je izdašno plaćao: Koliko je Ivanišević zaradio od saradnje s Đokovićem

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Raskid saradnje legendarnog Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića glavna je tema regionalne javnosti posljednja dva dana, pošto Hrvat od jučer nije više trener najboljeg tenisera svijeta.
Ivanišević još uvijek nije prokomentarisao razlaz sa Đokovićem, a mnogi smatraju da je između njih "puklo" zbog čestih ispada Đokovića tokom mečeva kada je znao žestoko kritikovati Ivaniševića.

Srbijanski mediji šuškaju kako je Đoković prelomio nakon lošeg ulaska u sezonu u kojoj još nije osvojio trofej, a hrvatski pišu da će, kakogod, Ivanišević iz ove saradnje izaći daleko dubljeg džepa.

Saradnja ovog dvojca trajala je gotovo šest godina, a Đoković je Ivaniševića sedmično plaćao između 6.000 i 10.000 eura, odnosno legendarni Hrvat je dobijao 10 posto premije koju na turnirima zaradi Srbijanac.

Tako je Ivanišević na trenerskom poslu kod Đokovića samo prošle 2022. godine zaradio preko 300.000 eura. Ukoliko bismo tu cifru uzeli kao prosječnu zaradu Ivaniševića tokom saradnje s Đokovićem došli bi do zaključka da je Ivanišević tokom posljednjih šest godina zaradio više od 1,8 miliona eura kao trener najboljeg tenisera svijeta.

Inače, Ivanišević je tokom svoje igračke karijere zaradio otprilike 16 miliona eura, a okončao ju je 2011. godine.