Tenis
0

Novak Đoković vjerovatno propušta nastup u Monte Carlu

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Na samom početku nedjeljnogsusreta Davis Cup meča između SAD-a i Srbije zglob je povrijedio najbolji svjetski teniser Novak Đoković. Unatoč tome, najjači srbijanski adut je nastavio taj meč.

Nakon mučenja u prva dva seta, Đoković je u preostala dva potpuno razbio Sama Querreyja, te je slavio 7-5, 6-7(4), 6-1, 6-0. Time je Đoković donio svojoj reprezentaciji ključni treći bod te odveo Srbiju do polufinala Davis Cupa.

Američki mediji koji se bave tenisom napomenuli su kako je Đoković nastavkom igranja riskirao nastup na Roland Garrosu zbog svoje reprezentacije, a srbijanski mediji preciznije navode koliko je ozbiljna Đokovićeva povreda.

Pregledi su pokazali da nema ozbiljnijeg oštećenja zgloba, odnosno, ligamenti su ostali netaknuti, već je u pitanju jače istegnuće zglobnih struktura. Liječnici su Đokoviću savjetovali mirovanje i to kroz sedam do deset dana.

To bi značilo da Đoković gotovo sigurno neće igrati na ATP turniru u Monte Carlu (od 14. aprila), pravom početku zemljanog dijela sezone u Evropi.