Sa suprugom Jelenom
2.7k

Novak Đoković u Visokom: Ovo već smatram svojim drugim domom

E. M.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je sa suprugom Jelenom ponovo posjetio Visoko i Arheološki park Ravne 2. Posjetom su bili iznenađeni i Visočani, a Đoković je u opuštenom raspoloženju imao vremena za smijeh, razgovor, fotografisanje i podjelu autograma.

Ovo je druga posjeta Novaka Đokovića Visokom i Arheološkom parku Ravne 2, a u izjavi za medije je kazao da je u Visoko ponovo došao zbog Semira Osmanagića.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Ovdje sam ponovo zbog Semira i njegovog gostoprimstva i domaćinstva. Nakon što sam prvi put bio s roditeljima, evo danas sam tu sa suprugom Jelenom s obzirom na to da nam se pružila mogućnost nakon karantina. Uživao sam u prvoj posjeti i zaista sam jedva čekao da se vratim. Sada sam tu sa suprugom, a naredni put ćemo doći i s djecom", kazao je Đoković.

Na pitanje da li postoji posebna energija u Visokom, Đoković je kazao da Balkan ima veliko blago, a da Semir već 15-ak godina pokušava objasniti o čemu se tu radi.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Semir to već 15-ak godina kroz naučnu metodologiju i ovdje u muzejima jasno objašnjava, a svako ko ima neke nedoumice može da dođe i da se uvjeri. Semir je stručan i on priča o tome, ovo je vanserijsko i bitno ne samo za nas već za čitav svijet. Ja bih pozvao sve sportiste da dođu ovdje, provedu lijepo vrijeme u tunelima koji mogu povećati kapacitet kisika u plućima, pomoći u regeneraciji nakon teških sezona i mijenjanja vremenskih zona", kazao je Đoković.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Na kraju je kazao da će u Bosni i Hercegovini ostati nekoliko dana nakon čega će otići u Srbiju.

"Sezona još uvijek nije završena, bit ću neko vrijeme u Srbiji, ali dolazit ću ovdje. Ovo već nekako smatram svojim drugim domom", izjavio je prvi teniser svijeta.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Na kraju je kazao da je na odmor u BiH došao sa samo jednim reketom koji je poklonio Osmanagiću te da mu je jedini plan narednih dana uživati u BiH i Srbiji.