Sa suprugom Jelenom
89

Novak Đoković u junu 2020. daleko od Balkana osnovao firmu koja se bavi liječenjem korone

E. B.
Jelena i Novak Đoković
Jelena i Novak Đoković
Novak Đoković i njegova supruga Jelena su još u junu 2020. godine, usred prvog vala pandemije koronavirusa, osnovali firmu QuantBioRes A/S, saznaje Klix.ba.

Naizgled ništa čudno. Mnogi bogati sportisti, glumci, muzičari... svoje bogatstvo investiraju u različite projekte, no u slučaju Novaka Đokovića i firme QuantBioRes A/S ima nekoliko zanimljivih stvari.

Firma je registrovana u Danskoj, daleko od očiju balkanske javnosti.

Kao što se može vidjeti na ovoj stranici, osnivači i vlasnici 80 posto dionica firme su Novak (40,8 %) i Jelena (39,2 %) Đoković.

No, ono što je privuklo pažnju balkanske, a u posljednje vrijeme i svjetske javnosti nakon sage u Australiji je - čime se spomenuta firma bavi.

Na službenoj stranici www.quantbiores.com u predstavljanju firme stoji da se bavi "razvijanjem tretmana i lijekova za retroviruse i otporne bakterije".

A o kojim retrovirusima se radi stoji jasno u odjeljku "vijesti za javnost". Objavljene su tri vijesti i sve tri se tiču liječenja korone.

Đoković kao osoba koja se odbija vakcinisati i na taj način svjesno ili nesvjesno daje podršku antivakserima je, dakle, osnovao firmu koija se bavi liječenjem korone.

Da li je riječ o želji da se dođe do lijeka koji nije vakcina ili je u pitanju samo zarada, odgovor može dati samo Đoković. Poučeni dosadašnjim iskustvima, teško da ćemo ga uskoro i dobiti.