Rođen u BiH
0

Novak Đoković prije nastupa u Ženevi pratio utakmicu švicarskog prvenstva: Bio sam ovdje zbog kuma

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski teniser Novak Đoković je uoči nastupa na turniru u Ženevi odlučio da pogleda nogometnu utakmicu između Servetta i Young Boysa.

Mnoge je iznenadilo što je bio prisutan na toj utakmici, no Nole je tu utakmicu stigao zbog svog kuma Nevena Markovića (37).

Otkrio je to Nole na konferenciji za medije gdje je razgovarao sa tamošnjim novinarima i gdje je spomenuo svog kuma koji je inače rođen u Čapljini te je profesionalno igrao nogomet do 2016. godine.

"Moj najbolji prijatelj i kum na mojoj svadbi bio je fudbaler Servettea. Igrao je ovdje prije 12-13 godina. Tada sam prvi put došao da gledam Servette zbog njega, podržavao sam njega i klub. U ponedjeljak sam došao sa porodicom koja živi ovdje, moja rodica se udaje za jednog igrača Servette tako da je tu povezanost sada. Zato sam uz klub, pružao sam mu podršku. Bilo je lijepo iskustvo", kazao je Đoković te zatim nastavio dalje.

"Moj kum se zove Neven Marković. Igrao je za Servette, ne sjećam se tačno do kad. Bio sam ovdje zbog njega, bio je dosta fizički jak igrač", otkrio je Đoković ime svog kuma.

Nakon toga je započeo kratak razgovor s jednim od novinara koji je istakao da se sjeća sada 37-godišnjeg Markovića.

"Sjećate ga se? Stvarno! Nisam nogometni stručnjak, ali je on lud čovjek", istakao je srbijanski teniser.

Marković je karijeru započeo u Radu, a još je igrao za Mladost iz Lučana, Vaslui, Kerkyru, Zagreb, Kansas City, Servette te Lechiju Gdansk gdje je završio karijeru.

Dodajmo da će Đoković danas započeti svoj nastup na turniru u Ženevi, a protivnik će mu biti Nijemac Yannick Hanfmann.