Otkrio Višković
11

Novak Đoković odbio ogroman novac jer ne želi reklamirati svakoga: To se kosi s njegovim ubjeđenjima

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski teniser Novak Đoković je tokom godina izgradio imidž vrhunskog sportiste kome je porodica na prvom mjestu, a također pažljivo bira s kim sklapa sponzorske ugovore.

Upravo zbog toga je jedne prilike ostao bez mogućnosti da zaradi ogroman novac, otkrio je sportski komentator Nebojša Višković.

"Znate šta je Novak odbio, kolike pare je odbio jer nije htio da reklamira, neću sad da kažem koje firme. Nje htio da reklamira nešto što se kosi sa njegovim ubjeđenjima, što je štetno i tako dalje. Naravno, određeni članovi njegove porodice su čupali kosu", rekao je Višković.

Nije poznati komentator otkrio koja je kompanija u pitanju iako su mnogi pomislili da se radi o nekoj od kladionica, a posebno zbog Novakovih riječi iz prošlosti.

"Lično, vjerovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 posto igrača bi", rekao je Đoković u septembru 2023. godine.

Prije toga, njegov bivši menadžer Edoardo Artaldi je otkrio kako Đoković izbjegava kladionice i proizvođače alkohola.

"Novak zaista želi da učini svijet boljim mjestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol, ali njegov odgovor je uvek isti: 'Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svjetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne smije da bude pogrešna'", otkrio je Artaldi 2016. godine.