Velika senzacija
225

Novak Đoković ispao u četvrtfinalu turnira u Banjoj Luci

E. B.
Novak Đoković (Foto: E. M./Klix.ba)
Novak Đoković (Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Banjoj Luci, a izbacio ga je sugrađanin Dušan Lajović rezultatom 2:0 u setovima.

Tridesetdvogodišnji Lajović, tri godine mlađi Beograđanin, je napravio break u trećem gemu prvog seta, potom je poveo i sa 4:2, no u osmom gemu Đoković je uzvratio na isti način i poravnao na 4:4.

Tada su svi na tribinama pomislili da će Đoković "ubaciti u brzinu više", no Lajović je napravio još jedan break i došao do vodstva rezultatom 5:4. Lajović je servirao za set, Đoković je propustio tri prilike za break i na kraju je 70. teniser svijeta uspio osvojiti prvi set rezultatom 6:4.

I u drugom setu smo vidjeli mnoštvo prilika za break, po pet na obje strane, ali su oba tenisera ipak zadržala svoje servise, te je odluka pala u tie-breaku.

U trinaestom gemu drugog seta uspješniji je bio Lajović rezultatom 8:6 i prošao u polufinale nakon skoro dva i po sata igre.

Lajović je u prethodna dva duela s Đokovićem osvojio ukupno samo četiri gema, te mu je današnji trijumf, bez ikakve sumnje, najveći u karijeri.

Lajović će sutra u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović - Jiri Lehečka. Drugi polufinalni par čine Andrej Rubljov, koji je danas izbacio Damira Džumhura, i Alex Molčan.