ATP Memphis
0

Nishikori nakon jednog seta u finale, Lopez nakon tri

Totalsport
U finalu ATP turnira u američkom gradu Memphisu iz serije 500 u nedjelju će zaigrati Japanac Kei Nishikori i Španac Feliciano Lopez.

Marin Čilić jako može žaliti što je tako slabo odigrao četvrtfinalni ogled protiv Nishikorija, koji ga je pobijedio s glatkih 6-4, 6-2. Samo dan kasnije Japanac je osigurao finale i to nakon samo jednog seta igre.

Naime, nakon što je Nishikori uzeo prvi set rezultatom 6-4, Australac Marinko Matosevic zatražio je liječničku pomoć, nakon koje je odlučio odustati od daljnje igre zbog bolova u donjem dijelu stopala.

Lopez je u drugom polufinalu nadigrao Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6-2, 3-6, 6-3. U meču koji je trajao sat i pol vremena Lopez je nastavio seriju pobjeda nad uzbekistanskim teniserom. Bio je ovo treći međusobni susret ove dvojice igrača i treća pobjeda 31-godišnjeg Španca.

Lopez je u pobjedi realizirao tri od sedam break-lopti, dok je Istomin iskoristio samo jednu od pet. Posljednju je u nizu propustio na Špančevog servisu za meč, kada je spasio dvije meč-lopte, a potom izborio prednost. No, Lopez ipak zadržava koncentraciju i rezultatom 6-3 ulazi u finale.

Bit će to u nedjelju drugi međusobni susret Nishikorija i Lopeza, a prvi je, 2011. godine na zemlji Barcelone pripao španskom tenisseru sa 6-4, 7-6(5).

ATP Memphis, polufinale:

Nishikori (5) - Matosevic 6-4, predaja Lopez - Istomin 6-2, 3-6, 6-3