Federer
0

"Nisam izgubio servis, ali jesam turnir"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Roger Federer pomalo je razočarano komentirao nastup na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju, na kojem je izgubio finale od najvećeg rivala i prvog svjetskog reketa Rafaela Nadala u dva tie-breaka.

U finalnom dvoboju dvojice najboljih svjetskih tenisača, Španjolac je pobijedio Švicarca 7-6(4), 7-6(3). Prethodno je Federer u polufinalu svladao Šveđanina Robina Söderlinga sa 6-7 (3), 6-3, 6-3...

  • Niti jednom nisam izgubio servis na turniru, a opet ga nisam osvojio. Niej to baš lako prihvatiti. Nadal i ja toliko često igramo, i često se događa da odluči nekoliko poena. Tako je bilo i ovaj put. Ne preostaje mi drugo nego priznati da je danas Rafa bio bolji od mene – izjavio je Federer.

  • I za Rogera i za mene, ovo su prvi mečevi u novoj sezoni. Abu Dhabi je perfektno mjesto za otvaranje nove sezone – dodao je Nadal. U prosincu su dvojica najboljih svjetskih tenisača odigrala dva ekshibicijska meča u humanitarne svrhe u dva dana.

U Zürichu je slavio Federer, a u Madridu Nadal. No, ti dvoboji, kao niti ovaj u Abu Dhabiju, neće se voditi u statistici njihovih službenih ogleda, u kojoj Nadal vodi s 14-8 u pobjedama. No, ta statistika bi mogla biti bogatija za još jedan dvoboj već sljedećeg tjedna, budući da će i Nadal i Federer zaigrati na milijunskom ATP 250 turniru u Dohi.