Laver Cup u Ženevi
20

Ni savjeti Federera i Nadala nisu pomogli nervoznom Fogniniju da izbjegne poraz

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Danas je u Ženevi počeo teniski egzibicioni turnir Laver Cup na kojem rekete ukrštaju najbolji igrači Evrope i Ostatka svijeta.

Na trećem izdanju Laver Cupa za Evropu igraju Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Fabio Fognini i Stefanos Tsitsipas, a selektor je Bjorn Borg.

Za tim Ostatka svijeta igraju Nick Kyrgios, Jack Sock, John Isner, Tyler Fritz, Denis Shapovalov i Miloš Raonić, a selektor je John McEnroe.

Danas su odigrana četiri meča, a trenutni rezultat je 3:1. Najzanimljviiji detalj vidjeli smo na duelu Fogninija i Socka.

Sock je dobio prvi set rezultatom 6:1, a Italijan je, po starom dobrom običaju, bio veoma nervozan.

U pauzi između devetog i desetog gema u drugom setu pri Fogninijevom vodstvu rezultatom 5:4 pokušali su ga smiriti Roger Federer i Rafael Nadal.

"Ne želim te više vidjeti negativnog stava. Ako odari dobar forhend, OK, shvati to kao da je imao sreće", rekao mu je Federer, a potom je Nadal dodao:

"Nemoj se frustrirati", poručio mu je Nadal.

Ni savjeti dvojice od trojice najboljih tenisera svijeta nisu pomogli nervoznom Fogniniju koji je izgubio drugi set rezultatom 7:6(3) i ekipa Ostatka svijeta je na taj način stigla do jedine pobjede danas.

Poene su Evropi donijeli Thiem pobjedom nad Šapovalovom (2:1), Tsitsipas pobjedom nad Fritzom (2:1), te dubl Federer/Zverev koji su nadigrali Shapovalova i Socka (2:0).

Rod Laver traje do nedjelje, a Evropa je slavila u prethodna dva izdanja.