Prigodna ceremonija
23

Ni Ostapenko, ni Halep: Zvijezda današnjeg dana u Parizu bila je Ana Ivanović

Piše: E. B.
(Foto: Twitter)
Danas su u Parizu odigrana dva polufinala u ženskoj konkurenciji, ali glavna zvijezda Roland Garrosa nisu bile ni Jelena Ostapenko, ni Simona Halep koje će u subotu igrati finale.

Glavna zvijezda današnjeg dana bila je šampionka iz 2008. godine Ana Ivanović kojoj su organizatori French Opena uručili specijalnu zahvalnicu.

"Dok sam se pripremala za ovo danas obećala sam da neću plakati. Bilo je veoma teško zadržati suze jer imam posebnu vezu sa ovim mjestom. Bilo je veoma teško i slatko istovremeno", rekla je Ivanović.

Nekadašnja prva teniserka svijeta je prije pet mjeseci poručila da završava karijeru, a današnja ceremonija je označila i definitivno druženje lijepe Beograđanke sa žutom lopticom i reketom.

"To je bilo pravo vrijeme za oproštaj. Bilo je mnogo faktora koji su uticali na tu odluku i ne kajem se zbog toga. Veoma sam sretna", rekla je 29-godišnja Ana i dodala:

"Istina, nedostaje mi takmičenje, ali sada mogu putovati kamo god želim, ne moram čuvati energiju za mečeve već je usmjeravati negdje drugo", rekla je Ivanović.