Meč u tri seta
26

Nezaustavljivi Sinner savladao Medvedeva i izborio finale ATP Finala

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Jannik Sinner (4. ATP) prvi je finalist ATP Finala kojem je domaćin Torino nakon što je u polufinalu savladao Rusa Danila Medvedeva (3. ATP) 6:3, 6:7, 6:1.
Italijan je tako pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa jer je prije Medvedeva pobijedio sve rivale u grupi. Tsitsipasa, Đokovića i Runea.

Po prvi put u karijeri osigurao je finale na ovom turniru, a sutra će za naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojme se od 21:00 sat sastaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Inače, Sinner je prvi set riješio u svoju korist tako što je nakon 1:1 pobjegao na nedostižnih 4:1, iako je na samom početku meča bolje na terenu izgledao Medvedev.

Nakon izgubljenog prvog seta Medvedev je zaigrao bolje u nastavku meča, a drugu dionicu je dobio u tie-breaku gdje je bio bolji sa 7:4.

Početkom trećeg seta Sinner je ponovo došao do prednosti, iskoristio je treću break priliku u drugom gemu, a kasnije je napravio novi break i vrlo uvjerljivo priveo meč kraju u svoju korist.

Rus je ovim porazom ostao na pobjedi na ATP Finalu 2020. godine, dok je 2021. godine bio poražen u finalu.