Steffi Graf
0

"Neugodno mi je kada se sjetim 1992."

Totalsport
Ove nedjelje (17. maja) bračni par Andre Agassi i Steffi Graf s jedne, te Tim Henman i Kim Clijsters s druge strane, zaigrat će na središnjem terenu All England Cluba.

Petnaest hiljada gledatelja u Wimbledonu će svjedočiti premijernom meču koji će se odigrati na terenu gdje je postavljen pomični krov, a uvod u taj meč je BBC iskoristio za kratki razgovor sa nekada najbolji svjetskom teniserkom Steffi Graf, koja se prisjetila i nekih neugodnih trenutaka iz Wimbledona.

No, oni ovom prilikom nisu vezani za sportske rezultate, a kako bi i bili kada je danas 39-godišnja Graf pobijedila čak sedam puta na "svetoj" londonskoj travi. Bila je najbolja 1988., 1989., 1991., 1992., 1993., 1995. i 1996. godine.

  • Malo mi je neugodno kada se sjetim 1992. godine. Tada smo pobjednici u Wimbledonu bili Andre i ja. Organizator je, kao i uvijek, pripremio svečanu večeru tom prilikom, a ja sam imala dvije velike muke. Jedna je bila ta što nisam imala prikladne večernje haljine, a druga što nisam baš umješna s plesom - prisjetila se Graf i dodala:

  • Sreća u nesreći je bila ta da niti Andre nije bio najbolji na podiju, pa je nekako prošlo bezbolno.

Sudionica ovog nedjeljnog spektakla, Belgijka Kim Clijsters, prije nekoliko sedmica objavila je povratak svjetskom tenisu, a ove je godine Wimbledon na rasporedu od 22. juna do 5. jula.