Dobio opomenu
40

Nervozni Đoković napao sudiju: Jesi li ti ikada igrao tenis?

Piše: N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je danas izgubio polufinale Roland Garrosa od Dominica Thiema u meču koji se igrao dva dana budući da je jučer prekinut duel zbog vjetra i kiše.

Naime, kod rezultata 1:1 u setovima i vodstva Austrijanca 3:1 u trećem, kiša je nakratko prekinula meč, a Đoković je potom otišao u svlačionicu i navodno ubrzo napustio Roland Garros.

Meč je danas nastavljen, Đoković je odmah vratio break, ali je izgubio treći set 7:5 nakon deset minuta igre i svađe sa sudijom koji ga je opomenuo zbog prekoračenja vremena za prvi servis.

Prvi teniser svijeta mu se nakon sljedećeg poena požalio da nakon završetka poena prebrzo izgovara rezultat čime ujedno prebrzo kreće teći vrijeme za prvi servis.

Iako se sudija nije previše obazirao, kasnije je dao Đokoviću iznenadnu opomenu za nesportsko ponašanje što je razbijesnilo srbijanskog tenisera.

"Bravo, svaka čast. Stvorio si ime i svijet će sada čuti za tebe. Siguran sam da će te svi nahvaliti nakon ovoga. Jesi li ikada igrao tenis? Jer onda bi znao kako je to kad nakon dugog poena publika dugo plješće i treba ti vremena za servis", upitao je Đoković sudiju, koji je prvo šutio, a onda mu hladnokrvno odgovorio kako je ranije igrao tenis.