Challenger
137

Nerman Fatić u trećem kolu turnira u Parmi

E. B.
Nerman Fatić
Nerman Fatić
Najmlađi Davis cup reprezentativac Nerman Fatić, sjajno je iskoristio priliku da zaigra u glavnom žrijebu ATP Challenger turnira koji se igra u Parmi, na zemljanoj podlozi, za nagradni fond od 46.600 eura.

Nakon što je jučer u 1.kolu Argentinac Matias Franco Descotte (ATP,322) Fatiću predao meč kod rezultata 6:3 5:2 za Fatića, Fatić je danas ostvario još vrijedniju pobjedu.

U 2. kolu je za protivnika imao Francuza Stephane Roberta, trenutno 281.igrač na ATP rang listi, a najbolji ranking je imao prije manje od tri godine kada je bio na 50.mjestu. Protiv raspoloženog Fatića, Francuz je danas bio potpuno nemoćan.

U prvom setu je Nerman poveo 5:0, imao set loptu, nakon malog opuštanja, Francuz dobiva dva gema, ali Nerman uspješno privodi kraju prvi set rezultatom 6:2. U drugom setu je Nerman poveo 4:0, i kada se očekivalo da lagano privede meč kraju, dolazi do pada u Nermanovoj igri i Francuz dolazi do 4:3.

Tada se Nerman ponovo probudio i sjajnom igrom osvaja dva naredna gema i dolazi do velike pobjede. Vjerojatni protivnik u trećem kolu će mu biti drugi nosilac, Talijan Paolo Lorenzi, igrač iz top 100.