Čudesan povratak
10

Neprepoznatljivi Đoković ponovo bio nadomak poraza, ali uspio izboriti polufinale Beograda

D. P.
Đoković je neprepoznatljiv ove godine (Foto: EPA-EFE)
Đoković je neprepoznatljiv ove godine (Foto: EPA-EFE)
Prvi teniser svijeta Novak Đoković odigrao je "preslikan" meč kao jučer i savladao je Miomira Kecmanovića rezultatom 2:1 (3:6, 6:3 i 6:3) za plasman u polufinale ATP 250 turnira u Beogradu.

Đoković igra u neprepoznatljivoj ove godine. Doživio je dva neočekivana poraza od Jiryja Veselog i Alejandra Davidovicha Fokine na prva dva turnira koje igra ove sezone, a onda je u svom "dvorištu" dočekao ATP 250 Beograd.

Ni tu ne blista. Naprotiv, jučer se spasio i preokretom savladao Lasla Đerea, a malo je nedostajalo da mu danas "koban" bude drugi sunarodnjak i prijatelj Miomir Kecmanović.

U trećem gemu prvog seta Kecmanović je napravio break i do kraja nismo više vidjeli preokrete. Vrlo sigurno je 38. igrač svijeta čuvao svoj servis i na kraju poveo rezultatom 6:4.

Kecmanović je i drugi set otvorio breakom u istom gemu i poveo s 2:1, no Đoković je u narednom gemu uzvratio i poravnao na 2:2. Tada smo dobili veliku bitku.

Slavni srbijanski teniser je potom napravio preokret i rezultatom 6:3 izborio treći set u kojem je važio za velikog favorita.

Pri rezultatu 3:3 oduzeo je servis rivalu i lako ga sačuvao do kraja za plasman u polufinale Beograda gdje će igrati protiv boljeg duela Karena Hačanova i Thiaga Monteira.