Mlada teniserka
258

Nefisa Berberović osvojila titulu u dublu i izborila polufinale u singlu na turniru u Tučepima

Klix.ba
Nefisa Berberović (lijevo) i Veronika Erjavec.
Nefisa Berberović (lijevo) i Veronika Erjavec.
Najmlađa bosanskohercegovačka FedCup reprezentativka osamnaestogodišnja Tuzlanka Nefisa Berberović (WTA 825.) ove sedmice je zabilježila još jedan odličan nastup na turniru iz serije ITF Womens Circuit s nagradnim fondom 15.000 USD.

Na turniru Biseri Dalmacije koji je organizovan u Tučepima (Hrvatska) Nefisa je u singl konkurenciji stigla do polufinala, a u dubl konkurenciji je osvojila svoju drugu profi titulu.

U polufinalu singl konkurencije, Nefisa je u polufinalu poražena od hrvatske teniserke Lee Bošković rezultatom 2:0 u setovima (2:6 4:6). Prije toga Nefisa je u prvom kolu pobijedila drugu nositeljicu Pannu Udvardy (Mađarska, WTA, 387) rezultatom 2:0 u setovima (6:3 6:3), u drugom kolu je bila bolja od Domenike Turković (Hrvatska) rezultatom 2:1 u setovima (6:2 4:6 6:3), u četvrtfinalu je uvjerljivo savladala novu nadu hrvatskog tenisa Nou Krznarić rezultatom 2:0 u setovima (6:3 6:0).

U dubl konkurenciji s partnericom Veronikom Erjavec (Slovenija) nakon lagane pobjede u prvom kolu nad švicarskim parom Bandecchi/Michel (6/1 6/3), u drugom kolu prave senzaciju pobjedom nad prvim nositeljicama Udvardy (HUN)/Dražić (CRO) (6:7/6/ 6:4 11:9). Italijanke Arvidiacono i Spirarelli sui m predale polufinalni meč, a zatim su u finalu stigle do zaslužene pobjede nad parom Lukas (CRO)/Orav (EST) rezultatom 6:3, 6:3.

Ovo je Nefisi druga dubl titula u ovoj godini. Ovosedmičnim rezultatom Nefisa će na narednoj WTA listi biti plasirana među 750 najboljih teniserki svijeta.