Novak Đoković
0

"Ne zanimaju me rekordi, već Grand Slam naslov i prvo mjesto"

Totalsport
Novak Đoković
Novak Đoković
Najbolji srpski i drugi svjetski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za novinare uoči nastupa na ATP turniru u Beogradu, na kojem je, dakako, veliki favorit i najveća zvijezda.

Đoković je ove godine osvojio sva četiri turnira na kojima je nastupao, Australian Open, Dubai, Indian Wells i Miami. Na zemljanoj podlozi još nije zaigrao, premijeru na zemlji će imati baš u rodnom gradu.

"Svaki srpski teniser uživa igrati pred domaćom publikom, s nestrpljenjem očekujemo prve nastupe.

Prošle godine sam imao zdravstvenih problema koji su me spriječili u nastupu, ali sada je mnogo bolje. Nadam se da će publika doći u velikom broju podržati mene i ostale srpske tenisere", rekao je Đoković, koji je 2009. godine osvojio premijerno izdanje Serbia Opena, ali je lani zbog alergijske reakcije predao meč sunarodnjaku Filipu Krajinoviću u četvrtfinalu.

"Riješio sam probleme s alergijom. Promjena jelovnika je donijela odlične rezultate".

Iako ove sezone nije izgubio još ni jedan meč, dobio je sva 24 koja je igrao, Đoković kaže da ga rekordi takve vrste ne zanimaju.

"Ove sezone još ni jednom nisam izgubio, ali to ne može trajati vječno. Ne razmišljam o rekordima i nije mi cilj nastaviti niz pobjeda. Moje ambicije su puno veće, želim osvojiti još neki Grand Slam naslov i kandidirati se za prvo mjesto na svjetskoj rang-listi. Znam da će to biti teško, jer me u polufinalu najjačih turnira čekaju Federer ili Nadal, a ne treba zaboraviti niti Murrayja, Ferrera i Söderlinga", zaključio je Đoković.