Rafael Nadal
0

'Ne mogu uvijek biti savršen, ali od petka ću biti takav'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ovogodišnji finale Davis Cupa, kojem će od petka do nedjelje domaćin biti Sant Jordi dvorana u Barceloni, otvorit će drugi teniser svijeta Rafael Nadal i češki teniser Tomaš Berdych.

Nadal je u dresu španske Davis Cup reprezentacije odigrao deset mečeva na zemlji i u svih deset je pobijedio. Prije finala Španije i Češke nad njim se nadvio mali oblak sumnje zbog loše fizičke spremnosti, te učestalih poraza. Primjerice, na ATP finalu prošlog tjedna u Londonu je izgubio, s 2-0 u setovima, sve mečeve u skupini (Söderling, Davidenko i Đoković).

  • Ne mogu uvijek biti savršen, niti 100 posto spreman. To je bio slučaj u Londonu, ali za ovu priliku ću biti baš takav. Davis Cup finale dočekujem savršen - rekao je Nadal nakon ždrijeba u četvrtak.

Domaći izbornik Albert Costa nije niti pomišljao na izbacivanje Nadala iz kombinacije pojedinačnih mečeva, ali je iznenadio nepostavljanjem Fernanda Verdasca, koji je (unatoč trima porazima od po 2-1 u setovima u Londonu) u vrlo dobroj formi. Njemu je pretpostavio Davida Ferrera.

  • Trebam odmornog Verdasca za subotnju igru parova. On i Feliciano Lopez su naša udarna kombinacija drugog dana i mislim da sam napravio logičan potez - rekao je Costa.