Novak Đoković
0

"Ne mogu se uspoređivati s Federerom i Nadalom"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zbog povrede koljena srpski teniser Novak Đoković je odlučio preskočiti aktuelni ATP turnir u Monte Carlu, prvi iz Masters serije 1000 koji se igra na zemljanoj podlozi.

Podsjetimo da je Đoković u fantastičnoj seriji. Ima iza sebe 26 pobjeda zaredom, računajući dvije od prošle godine. Dakle, 24 puta je u 2011. godini izlazio na terene, te je ostvario 24 pobjede, a osvojio je Australian Open, Dubai, Indian Wells i Miami.

Kako ove godine igra, nije čudno da su ga svi počeli uspoređivati s Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, dvojicom tenisera koji vladaju ovim sportom zadnjih godina. Neki su toliko hrabri, pa naglašavaju da je i iznad njih.

"Nikako. Nemam se pravo uspoređivati s njima. Rafa i Roger su daleko ispred svih, pa tako i ispred mene. No, moje vrijeme dolazi, a u njemu se želim što je moguće više dokazivati. Jednog se dana možda budem imao pravo uspoređivati s njima, no danas je takvo nešto još delikatno", rekao je Đoković koji će se na terene vratiti 25. aprila kada počinje ATP turnir zemljane podloge u Beogradu.