Rafael Nadal
0

"Ne ide mi, ali gadno se trudim"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski teniser Rafael Nadal upisao je i drugi poraz na londonskom ATP finalu, turniru osmorice najboljih svjetskih tenisera.

Nakon što ga je u londonskoj O2 Areni pobijedio Šveđanin Robin Söderling sa 6-4, 6-4, bolji je od njega bio i Rus Nikolaj Davidenko 6-1, 7-6(4). Bio je to njihov osmi meč u karijeri, trenutno je omjer izjednačen 4-4, ali je Davidenko mimo zemljane podloge dobio četiri od pet mečeva.

  • Ovdje definitivno nisam došao fizički potpuno spreman, ali trudim se. Borim se za svaki poen, vraški to činim, ali je vidljivo da mi ne ide. Mnogo griješim, bekhend je definitivno veliki problem, ali imam se namjere truditi i dalje. U trećem meču koji me čeka protiv Đokovića - rekao je drugi teniser na svijetu.

Da je bilo pravde nakon dva meča je Davidenko trebao imati omjer 2-0, no nesretno je izgubio prvi meč u tri seta protiv srpskog tenisera.

  • U igri sam za polufinale i to je najbitnije. Zadovoljan sam igrom u oba meča i sada sve treba preslikati na treći meč. Söderling mi ne leži u zadnje vrijeme, uglavnom me je pobjeđivao, ali time je moj motiv prije meča protiv Šveđanina samo još veći - rekao je ruski teniser.