Tenis
0

Navratilova postaje savjetnica Caroline Wozniacki?

Totalsport
Martina Navratilova
Martina Navratilova
U funkciji trenerice-savjetnice porodice Wozniacki mogla bi angažirati jednu od najvećih teniserka svih vremena, Čehinju s američkim pasošem Martinu Navratilovu (54).

Saradnju je novinarima u Stuttgartu, gdje je njegova kćerka Caroline, prva teniserka svijeta u ovom trenutku, u nedjelju izgubila finale WTA turnira od Julije Görges, najavio otac i glavni trener naturalizirane Dankinje Piotr Wozniacki.

U vrlo transparentnom obraćanju javnosti čak je rekao koliko će ga ta akcija koštati, te objasnio da Navratilova njegovoj 20-godišnjoj kćeri treba kako bi joj popravila volej i igru u parovima:

"U svoje vrijeme Martina je bila najveća teniserka ne samo u pojedinačnoj, već i u konkurenciji parova. Razgovarali smo na turniru u Charlestonu i upoznali je s našom željom. Taj će nam angažman, ukoliko Martina pristane, iz džepa izbiti 300.000 dolara", rekao je tata Wozniacki.

Uz njega, u stalnom trenerskom timu plavokose Dankinje poljskog porijekla ostat će Sven Gröneveld i Mats Merkel.

Navratilova bi svojim iskustvom također trebala olakšati Wozniacki put do titule na Grand Slamu. Time se Caroline zasad još ne može pohvaliti.