Komično, ali i simpatično
13

Napravila je nevjerovatan preokret, no zaboravila je do koliko se igra pa je dvaput slavila

D. P.
Na trenutak je zaboravila pravila (Foto: Screenshot)
Na trenutak je zaboravila pravila (Foto: Screenshot)
Osim što smo dobili nevjerovatan preokret i sjajan meč, duel Arine Sabalenke i Madison Keys u polufinalu US Opena donio nam je i simpatičnu scenu iz završnice meča.
Sabalenka, nova prva teniserka svijeta, napravila je čudesan preokret protiv domaće predstavnice Keys te je od 0:6 i 3:5 stigla do pobjede rezultatom 0:6, 7:6 i 7:6.

No, najsimpatičniju situaciju u ovom meču vidjeli smo u završnici trećeg seta. Sjajna Bjeloruskinja je u odlučujućem tie-breaku prva stigla do sedam osvojenih poena i onda proslavila meč, zaboravivši pravila.

Sabalenka je tom prilikom bacila reket iz ruku, uhvatila se za glavu u nevjerici jer je uspjela napraviti takav preokret. No, uslijedio je šok za nju kada je glavni sudija proglasio da se meč nastavlja, jer se odlučujući tie-break na Grand Slam turnirima igra do 10.

Bjeloruskinja je morala odigrati još nekoliko poena nakon što je proslavila pobjedu, ali na njenu sreću, Keys nije imala odgovor pa je Sabalenka svakako izborila plasman dalje. Pobjedu je ponovo proslavila pa je vjerovatno ispalo i "slađe" za sjajnu teniserku koja je već preuzela prvo mjesto WTA liste.

Sabalenka će u sutrašnjem finalu (22 sata po našem vremenu) igrati protiv mlade domaće teniserke Coco Gauff.