ATP Washington
0

Nalbandianu 11. naslov u karijeri

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Argentinski teniser David Nalbandian pobjednik je ATP turnira iz kategorije 500 koji se igrao u Washingtonu. Do slavlja je stigao 6-2, 7-6(4) pobjedom u finalu protiv Marcosa Baghdatisa...

Nekada treći, a danas tek 117. teniser na ATP ljestvici, postao je tako prvi ovogodišnji osvajač turnira izvan kruga sto najboljih. U Washington je stigao uz pozivnicu organizatora.

Oko dvanaest od posljednjih petnaest mjeseci Nalbandian je propustio zbog niza ozljeda, a posljednji turnir koji je igrao prije Washingtona bio je onaj aprilski u Monte Carlu.

Na tvrdoj podlozi turnira koji se igrao uz nagradni fond od 1.2 miliona američkih dolara to se uopće nije primijetilo, pa je Argentinac cijelu sedmicu dominirao stigavši do naslova uz samo jedan izgubljeni set.

Nalbandian je u nedjelju stigao do jedanaestog naslova u karijeri, a prvog od siječnja 2009. i prvog uopće u Sjedinjenim Američkim Džravama.

  • Cijeloga tjedna igram dobar tenis, a kada je tako onda sam opasan suparnik svakom teniseru - kazao je Nalbandian koji je u svom prvom polufinalu nakon godine i pol dana čekanja bio bolji od Marina Čilića 6-2, 6-2.

Bio je ovo peti susret Baghdatisa i Nalbandiana i druga pobjeda argentinskog tenisera. Stigao je do nje nakon dva sata igre uz veliku pomoć ciparskog tenisera, inače osmog nositelja turnira i 25. tenisera svijeta. Baghdatis je servirao slabo (39 posto prvog servisa) i jednako loše reagirao na break-lopte (2-11).

Izgubio je startni servis, a potom i drugi puta u prvome setu pao kod 4-2 na svoj početni udarac. U drugome je setu Cipranin zaigrao bolje, prvi uzeo suparnikom servis, no i odmah krenuo sa silaznom putanjom u igri. Tie-break je Nalbandian otvorio s 5-0 i potom lako zaključio meč.

ATP Washington, finale:

Nalbandian - Baghdatis (8) 6-2, 7-6(4)