Tenis
787

Nakon tri sata igre Džumhur savladao Kudlu i prošao u drugo kolo Wimbledona

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Džumhur je nakon velike borbe u tri sata i sedam minuta igre prošao u drugo kolo Wimbledona savladavši Denisa Kudlu sa 3:2 u setovima.

Džumhur je odlično otvorio meč i nakon sat i 30 minuta igre je vodio sa 2:0 u setovima. Prvi set je riješio u svoju korist sa 7:6(5), a drugi sa 7:5.

No, onda je došlo do velikog pada u Damirovoj igri, što je iskoristio Amerikanac i izjednačio na 2:2 u narednih sat i 2 minure igre (6:2, 6:1).

Peti set je počeo odlično za Damira, koji je odmah u prvom gemu napravio break, ali ga nije potvrdio, te je Kudla odmah uzvratio re-breakom.

Damir je ponovo oduzeo servis Amerikancu u petom gemu iskoristivši prvu break loptu i to je bio prelomni trenutak meča. Već u narednom gemu Džumhur je na svoj servis trijumfovao bez izgubljenog poena i poveo je sa 4:2.

U osmom gemu Damir je vodio 40:0, no Kudla je potom došao do break lopte koju nije iskoristio, te je Damir uspio povesti sa 5:3.

U devetom gemu Džumhur je došao do tri vezane meč-lopte, iskoristivši prvu za konačnih 6:3.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv Pierre-Huguesa Herberta, koji je nadigrao Philippa Kohlschreibera sa 3:1 u setovima.