U Nikšiću i Zadru
77

Nakon Beograda skupovi podrške Đokoviću organizovani i u Hrvatskoj i Crnoj Gori

D. P.
Skup podrške Đokoviću u Nikšiću (Foto: Screenshot/RTCG)
Skup podrške Đokoviću u Nikšiću (Foto: Screenshot/RTCG)
Nakon protesta u znak podrške Novaku Đokoviću, slični skupovi održani su u Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Jučer je ispred Skupštine Srbije u Beogradu održan protest više stotina građana koji su došli pružiti podršku Novaku Đokoviću tokom najvećeg skandala u njegovoj karijeri.

Đoković je, nakon što je ostao bez vize za ulazak u Australiju, smješten u hotelsku izolaciju u Melbourneu gdje čeka sudsku odluku koja će nam odgovoriti na pitanje da li će najbolji teniser svijeta braniti titulu na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Međutim, protesti iz Srbije proširili su se i na zemlje regiona. Prvo je sinoć Đokoviću podršku pružila grupa građana u Zadru, da bi se danas fanovi okupili i u Nikšiću da poruče teniseru kako nije usamljen.

Manja grupa građana okupila se u Zadru (Foto: Dino Stanin/Pixsell)
Manja grupa građana okupila se u Zadru (Foto: Dino Stanin/Pixsell)

U Nikšiću se okupilo više desetina građana koji su poručili "Novače, tvoj Nikšić je uz tebe". Među okupljenima bio je i predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević.

Đoković je, podsjetimo, počasni građanin Nikšića i ljudi u ovom crnogorskom gradu odlučili su da je potreba pružiti mu podršku u jednom od najtežih trenutaka karijere.

Za razliku od skupa u Nikšiću, u hrvatskom Zadru okupio se manji broj fanova koji su poručili da je "tenis umro u Australiji".