"Luda priča"
0

Nakon 15 godina Šarapova otkrila istinu o večeri s Đokovićem, na kraju je imao posebnu molbu

H. H.
Novak Đoković i Marija Šarapova (Foto: Twitter)
Novak Đoković i Marija Šarapova (Foto: Twitter)
Nekadašnja ruska teniserka Marija Šarapova ispričala je kako je završila na večeri sa Novakom Đokovićem prije 15 godina.

Šarapova je gostovala u podcastu Renee Stubbs i prisjetila se kako je izgubila opkladu sa najboljim teniserom svijeta.

"O moj Bože... Imam ludu priču sa Novakom. Sjećam se da smo tada osvojili naše prve Grand Slam titule. On se još uvijek mučio da se probije na najviši nivo, pokušavao je doći do vrha, ali njegovo tijelo nije moglo pratiti njegovu igru ​​u to vrijeme. Igrali smo egzibiciju u Indian Wellsu, ne mogu se sjetiti na koju je opkladu tačno, ali on je rekao: 'Ako pobijedim na turniru, idemo na večeru zajedno.' Rekla sam, 'Dobro, nema problema, to se definitivno neće dogoditi.'

Nakon što je pobijedio, rekao je: 'To je to! Idemo na večeru, i sve je bilo jako zabavno. U jednom trenutku me je čak pitao da li možemo da se fotografišemo, otkrila je Šarapova uz osmijeh.

Novak Đoković i Marija Šarapova imaju poseban odnos. Njih dvoje su tokom vremena snimili nekoliko reklama i ostali su dobri prijatelji.

Šarapova već dugo živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a u svojoj karijeri osvojila je sve Grand Slam titule.

Wimbledon je osvojila 2004. godine sa svega 17 godina, a dvije godine kasnije osvojila je i US Open. Australian Open Šarapova je osvojila 2008. godine, a 2012. i 2014. osvajala je Roland Garros. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebrenu medalju.