Dan za pamćenje
6

Najpoznatiji teniski par dobio prvo dijete, najradosniju vijest objavio i Medvedev

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Trenutno najpoznatiji teniski par Elina Svitolina (27) i Gael Monfils (35) dobili su prvo dijete, a radosnu vijest podijeli su na društvenim mrežama.

Ukrajinka i Francuz su vezu počeli 2019. godine, a u februaru prošle godine su nakratko prekinuli. No, nakon pomirenja Monfils se odlučio na veliki korak te je zaprosio jednu od najljepših teniserki svijeta, a Svitolina je rekla "da", poslije čega su se vjenčali u julu.

Gotovo godinu dana nakon vjenčanja, potvrdili su da će u oktobru ove godine dobiti djevojčicu, a beba je danas došla na svijet.

"Imao sam najnevjerovatniju noć u životu koja se završila najljepšim poklonom oko 6 ujutro. Elina je bila jaka i hrabra. Ne mogu dovoljno da se zahvalim svojoj supruzi i Bogu za ovaj poseban trenutak. Dobro došla na svijet, moja mala princezo", napisao je Monfils.

Samo nekoliko sati kasnije i četvrti teniser svijeta Daniil Medvedev (26) saopćio je da je postao otac. Medvedev je objavio da je njegova supruga Darija u petak rodila djevojčicu.

"Dobro došla na svijet, djevojčice", napisao je Medvedev na svom Instagram profilu.

Medvedev i njegova supruga su se vjenčali u septembru 2018. godine, a par živi u Monte Carlu.

Tako je nastavljen "trend" roditeljstva među najboljim svjetskim teniserima, nakon što su Rafael Nadal i njegova supruga Maria postali roditelji dječaka prošle sedmice.