Tenis
15

Najbolji teniser svijeta otkrio: Đoković zbog povrede ispao sa Olimpijskih igara

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Najbolji svjetski teniser neočekivano je ispao sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru već u prvom kolu od Juana Martina Del Potra sa 2:0 u setovima.

Nakon toga, i u dublu sa Zimonjićem je izgubio od brazilskog para Melo/Soares u drugom kolu, a potom je objavio kako neće igrati na Mastersu u Cincinnatiju koji se igra od 13. do 21. avgusta.

Đoković je danas obavijestio javnost razloge takve odluke.

"Žao mi je što sa vama moram da podijelim vijest o tome da ove godine neću igrati na turniru u Cincinnatiju. Ljekari su mi strogo savjetovali odmor i zaliječenje povrede. Kao profesionalni sportista uvijek daješ sve od sebe da se fokusiraš, treniraš, pomijeraš svoje granice kako bi ostao u formi i dao svoj maksimum na terenu.

Najteže je kada zbog povrede i fizičkog bola budeš spriječen da se takmičiš i postigneš nešto što snažno i dugo želiš. Toliko sam mnogo dao tenisu i sportu i toliko dobio nazad od svih divnih ljudi koje je tenis donio u moj život, da mogu samo da budem veoma zahvalan.

Tijelo ima svoj ritam, koji moramo da osluškujemo i da poštujemo, a on me u ovom momentu upućuje na odmor i terapiju. Kao i uvijek, nastavit ću da gradim snagu i dat ću sve od sebe da se vratim jači u narednim nedjeljama. Hvala vam na podršci i ljubavi koju mi šaljete, čujem vas, čitam vas i osjećam sve! Vidimo se u New Yorku!", poručio je Nole putem Facebooka.