Najbolji bh. teniseri u Goraždu: Džumhur i Herdželaš odigrali revijalni meč

Piše: E. A./Klix.ba
18.11.2015. u 13:55
231
15
Najbolji bh. teniseri u Goraždu: Džumhur i Herdželaš odigrali revijalni meč
231
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Najbolji bh. teniseri Damir Džumhur i Dea Herdželaš boravili su u posjeti Goraždu gdje su se družili s učenicima OŠ Fahrudin Fahro Baščelija.
Dočekani su ovacijama i oduševljenjem. Odjeljenju djece s posebnim potrebama u ovoj školi donijeli su poklone, a ostalima priredili revijalni teniski meč, nakon što su zajedno s kantonalnim ministrom obrazovanja Damirom Žugom svečano otvorili novoizgrađeno tenisko igralište.

Teniski tereni u dvorištu škole izgrađeni su zahvaljujući finansijama koje su osigurali bivši pripadnici engleskog kontingenta UNPROFOR-a koji su tokom rata bili stacionirani u Goraždu.

I Dea i Damir bili su oduševljeni susretom sa djecom. U vrijeme trajanja teniskog meča svako je imao svoju publiku i odlične navijače iako rezultat u konačnici nikoga nije zanimao.

"Drago mi je što sam uspjela izmamiti osmijeh na lica ove djece, koliko-toliko. Ovo je i poseban dan za mene", kazala je Dea.

Susret sa Damirom Džumhurom mališani će također posebno pamtiti.

Ovo je zaista jedna lijepa stvar i nadam se da će bar četvrtina ovih dječaka i djevojčica pokazati interes za tenis te da će neko od njih biti vrhunski teniser“, kazao je Damir.

Poznati teniseri svakako će i pomoći afirmaciji sporta u Goraždu o čemu su razgovarali s kantonalnim ministrom.

"Dogovorili smo prve korake, osnivanje prvog teniskog kluba", kazao je Damir Žuga, ministar obrazovanja i sporta u Vladi BPK Goražde.


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: