Tenis
0

Nadalu ugrožena karijera

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal ima ozbiljnih problema sa stopalom, što bi moglo utjecati na njegovu karijeru, izjavio je danas njegov stric i trener Toni Nadal. "Rafael ima problema sa stopalom već dvije godine. Morao je naučiti živjeti sa stalnim bolovima i to mu je dosad uspijevalo", rekao je Toni Nadal.

Na pitanje koliko je povreda ozbiljna, španski trener je odbio direktan odgovor.

"Radije na to ne bih odgovorio. Povreda je svakako ozbiljna, ali ne znam hoće li mu ona ugroziti karijeru. Bolji odgovor mogu vam ponuditi liječnici", dodao je Toni Nadal.

Igra španskog tenisera uglavnom se zasnivala na sjajnoj tjelesnoj pripremljenosti i beskonačnom trčanju, međutim zbog problema sa stopalom drugi teniser svijeta ove sezone je mijenjao taktiku.

"Pokušao je igrati što kraće poene, a time i mečeve. U tome smo uspjeli, no kako će biti u idućoj sezone vidjet ćemo", zaključio je Toni Nadal.

Dvadesetjednogodišnji Nadal je u karijeri slavio na 23 turnira, a samo je ove godine osvojio šest turnira. Pobijedio je na Roland Garrosu, ATP Mastersima u Indian Wellsu, Monte Carlu i Rimu, te na turnirima u Barceloni i Stuttgartu.