Pripreme za Wimbledon
53

Nadalov trener: Sa stopalom je sve u redu, bitno je da se osjeća komforno na novoj podlozi

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Trener Rafaela Nadala - Marc Lopez, kaže da je ovaj španski teniser spreman za nastup na Wimbledonu, ali da se još uvijek mora prilagoditi na igru na travi.

Iako je bilo sumnji u nastup Nadala na Wimbledonu zbog povrede stopala, Španac se uspio oporaviti i sada diže formu pred nastup na novom Grand Slamu.

Kaže da je za Nadala svaki trening bitan i da se jako teško prilagoditi za igru na travi, što je podloga na kojoj se najkraće igra u kalendarskoj godini.

"Imate dobre i loše dane. Travnata podloga ne prašta, sve se dešava veoma brzo. Treniramo s igračima koji serviraju veoma dobro, a u ovom trenutku je sve jako dobro. Što se tiče problema sa stopalom, što je uvijek najzabrinjavajuće, sve je u redu", rekao je Nadalov trener pa nastavio:

"Moramo se postepeno prilagoditi, u srijedu smo vidjeli dobar meč s Wawrinkom, a sada se spremamo za utorak i prvi meč na Wimbledonu. Iz svega se mogu izdvojiti zaključci, ali na kraju svega, ovo je samo trening. Bitno je da se svakog dana osjećate komforno na podlozi na kojoj se malo igra u toku godine. Rafa ovdje nije igrao tri godine. Svaki trening nam je bitan, čak i kada se ne osjeća dobro jer to pomaže u korigovanju stvari na sljedećem."

Nadal je trenutno najuspješniji teniser svih vremena sa 22 osvojena Grand Slam turnira, a posljednji je osvojio na Roland Garrosu, što mu je 14. trofej u Parizu.