Toni Nadal
0

Nadalov stric povratkom Đokovića i Murrayja očekuje puno težu tenisku sezonu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši trener prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala Toni Nadal kazao je da Španac neće biti u prilici osvojiti toliko titula kao prošle sezone.

Rafa je sa stricem sarađivao još od tinejdžerskih dana, a njihova saradnja okončana je ove godine. Toni smatra da će sljedeća sezona biti znatno teža.

"Đoković prošle sezone nije bio na svom nivou, Murray također. Wawrinka je imao puno problema, kao i Nishikori i Raonić, a sljedeće sezone će mu biti puno teže osvojiti broj titula kao ove sezone. Nadam se da će Rafa još jednom dokazati da je najbolji igrač na šljaci i da će odbraniti titule u Monte Carlu, Barceloni i na Ronald Garrosu", rekao je Toni Nadal.

Pored Nadala, odsustvo navedenih tenisera iskoristio je i Roger Federer koji je osvojio Australian Open i Wimbledon, a stric trenutno prvog igrača svijeta smatra da će Nadal imati priliku stići Švicarca po broju Grand Slamova.

"Vjerujem da će Rafa igrati dobro na vrhunskom nivou dugo i da će u budućnosti stići Federerov rekord od 19 najvećih titula", završio je Toni Nadal.