Šou Šapovalova
60

Nadalov rival napravio haos tokom meča: On je privilegovan, sudijine riječi su velika šala

D. P.
Šapovalov je iznio žestoke optužbe (Foto: Screenshot)
Šapovalov je iznio žestoke optužbe (Foto: Screenshot)
Kanadski teniser Denis Šapovalov "poludio" je tokom i nakon meča protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australian Opena, a sudiju Carlosa Bernardesa optužio je za korupciju.
Nadal i Šapovalov su odigrali fantastičan meč, a nakon drame u polufinale prvog Grand Slam turnira u sezoni prošao je španski teniser rezultatom 3:2. Međutim, tokom cijelog meča bilo je napeto na terenu.

Šapovalov je bio ljut zbog toga što je Nadal prebacivao dozvoljeno vrijeme kod servisa između dva poena, što nije dozvoljeno u tenisu, ali je to ispoljio na način koji nije primjeren.

"Prošlo je 25 sekundi i on i dalje nije spreman da igra. Započeli ste odbrojavanje toliko davno, on još nije spreman. Moraš da ga opomeneš. On nije spreman da igra! Kako to misliš ja nisam spreman da igram?", govorio je Šapovalov, a onda je optužio sudiju da je korumpiran, kao i organizatore Australian Opena.

Kanađanin je nakon meča na konferenciji za medije otkrio šta se dešavalo, ali i nastavio govoriti o tome da je Nadal privilegovan.

"Nije korektno kako Nadal prolazi sa tim. Sudija mi je rekao da ga neće kazniti zbog toga jer ja nisam spreman da igram. To je jedna velika šala. Poštujem sve što je uradio za tenis, ali imate utisak da ne igrate protiv tenisera, nego protiv nečeg višeg", rekao je Šapovalov na konferenciji za medije.

Igrač porijeklom iz Rusije, a koji nastupa za Kanadu, poručio je kako je izgubio zbog toga što je izgubio momentum Nadalovim odlascima u toalet.

"Nakon što je dva puta tražio time-out, a onda i otišao u toalet, izgubio sam momentum. Ponavljam, ne želim ništa da kažem, ali je jako teško igrati protiv toga. Naravno da je privilegovan. Naravno da dobija poseban tretman, 100 posto. Prošle godine na Australian Openu nisam mogao da odem do toaleta zato što sam prije toga tražio medicinski time-out. Samo mi nije jasno kako može neko da ima medicinski i pauzu za toalet povezano, to je veliko odlaganje meča", rekao je Šapovalov.

Bilo kako bilo, 14. teniser svijeta oprostio se od ovogodišnjeg Australian Opena, a Nadal čeka boljeg iz meča Gaela Monfilsa i Mattea Berrettinija.