Roger Federer
0

"Nadala uvijek smatram najvećim rivalom"

Totalsport
Roger Federer (Foto: Reuters)
Roger Federer (Foto: Reuters)
Roger Federer, prvi teniser svijeta, kreće u odbranu naslova pobjednika na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Madridu mečom u utorak, gdje će mu suparnik biti Nijemac Benjamin Becker.

Dotični je u ponedjeljak uvjerljivo pobijedio, sa 6-0, 6-2, 33-godišnjeg domaćeg tenisera Carlosa Moyu, prije jedanaest godina prvog igrača svijeta koji, pak, ove godine ima tek dvije ATP pobjede i nalazi se na 514. mjestu ATP liste.

Federer je novinarima 24 sata prije svog premijernog meča u Madridu ove godine rekao:

"Na treningu se osjećam odlično, no neke mečeve na zemljanim terenima nisam odigrao na očekivanom nivou. Nisam udarao lopticu čisto i kvalitetno kako inače znam. No, kod mene za paniku nema mjesta", rekao je Federer i prisjetio se prošle godine u Madridu.

"Tu sedmicu sam odradio odlično. Pobjeđivao sam strašne suparnike. Počelo je sa Söderlingom, pa Blakeom, Roddickom i Del Potrom. Sve je zaokružila pobjeda protiv Nadala u finalu. Nadam se da će Madrid opet pokazati moju dobru formu", rekao je Federer i dodao koga i dalje vidi kao glavnog suparnika u lovu na sve cijenjene naslove koji slijede u godini.

" Apsolutno je to Nadal. Možda vi mislite kako ga neko vrijeme nije bilo, kako je pao, ali za mene je on uvijek prvi i najveći suparnik. Istina je, tražio se zbog povreda jedno vrijeme, ali i ja sam prošao tu fazu."